Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcina zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 litr
koncentrat pomidorowy 8 łyżek
kwaśna śmietana 50 mililitrów
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babcina zupa pomidorowa

Bulion podgrzać w garnku i dodać koncentrat, dobrze rozmieszać.

W śmietance rozprowadzić mąkę i cały czas mieszając wlać do śmietany chochelkę zupy. Całość wlać do zupy, zamieszać i lekko zagotować, aż zupa odzyska swój ładny, pomidorowy kolor.

Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym w zupie przed dodaniem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 15.09.2016 13:22
Klasyka smaku
staropolanka5 10.06.2012 23:39
pomidorówka pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak