Sposób przygotowania

Groch dokładnie przepłukać i włożyć do garnka, zalać 1,5l wody i dodać sól, kość i przyprawy. Ziemniaki umyć, obrać i jednego wkroić do garnka, pozostałe dwa pokroić w drobną kostkę.

Zawartość garnka zagotować i gotować jeszcze 15 minut, zdjąć szumowiny, po tym czasie wyjąć łyżką cedzakową 100-150g grochu i odłożyć do miski z ziemniakami, całość gotować kolejne 15 minut.

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę, wymieszać z odłożonym grochem i ziemniakami.

Z garnka wyjąć kość, dołozyć do mieszanki w misce, a zawartość garnka dokładnie zmiksować na gładki mus. Włożyć kość z powrotem razem z warzywami z miski i gotować jeszcze 30 minut. Na sam koniec doprawić do smaku, jeśli jest taka konieczność i dodać majeranek i pokroijoną w kawałki kiełbasę, wymieszać i podawać.

Komentarze

  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Smacznie i pożywnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam te zupke.
  • 0
    original
    Opublikowano

    perelka780

    aż ślinka cieknie:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    smakołyki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !