Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 2 łyżki
sól
biały ser 20 dkg
mąka 5 dkg
masło do polania

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie

Masło ucieramy mikserem z odrobiną soli i kolejno dodajemy żółtka.Z białek ubijamu sztywną pianę i łączymy ją z masłem i mąką tak żeby ciasto nie było za rzadkie.W garnku gotujey osoloną wodę i kładziemy łyżką podłużne kluszeczki.Gotujemy trzy minuty i wyjmujemy łużką cedzakową.Posypujemuy skruszonym białym serem i polewamy stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.09.2012 01:10
ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak