Sposób przygotowania

Zmiksować mało i cukier na białą, puszystą masę. Dodać jajko, ekstrakt z wanilii. Dosypać mąke, proszek do pieczenia i całość dobrze wymieszać.Wykładać ciasto łyżeczką na blachę formując kulki wielkości orzecha włoskiego w sporych odstępach. Podczas pieczenia ciasteczka “rozpłaszczą się” i urosną. Piec ok. 8 minut w 180 stponiach, aż będą rumiane. Poczekać, aż wystygną i dopiero wtedy zdejmować z blachy.
Zmiksować maliny z 2 łyżeczkami cukru, przesiać je przez sitko, aby pozbyć się pestek. Roztopić czekoladę ze śmietaną, wystudzić i zmieszać z malinami.
Wystudzone ciastka składać po dwa, przekładając malinowym kremem. Pycha :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    coś fajnego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !