Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
jajko 1 sztuka
mleko 100 mililitrów
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie

Chleb podzielić na cztery trójkąty.

Na talerzyku roztrzepać jajko, a na drugi talerzyk wlać mleko. Na patelni roztopić masło.

Tosty maczać najpierw w mleku, a następnie w jajku z obu stron i kłaść na roztopione na patelni masło. Smażyć na rumiano, a podczas smażenia można oprószyć tosty cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzawie 03.10.2015 08:17
wyglądają smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak