Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 80 dag
jajko 2 szt
masło 5 łyżek
rum 1 łyżeczka
cukier puder 1 szkl
sól 1 szczypta
herbatniki 2 opak
mleczna czekolada 50 g
galaretka
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą

Ser utrzeć razem z żółtkami, pudrem, masłem oraz rumem. Białka ubić ze szczyptą soli. Zelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, zagotować i przestudzić. Wraz z białkami dodać do masy serowej. Dodać pokruszone herbatniki oraz posiekaną czekoladę. Masą wyłożyć dno tortownicy. Poukładać owoce. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opak. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.03.2014 12:12
super serniczek :)
Iwusia 09.07.2013 23:36
prezentuje się wybornie
caralajna 15.05.2013 18:45
mniam, śliczna dekoracja :)
Fiffi 04.09.2012 22:05
jakiekie smakowitości mmmmm
Juleczka20 27.08.2012 15:58
bardzo smaczny
Aleksandraa 14.08.2012 08:17
piękny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak