Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos po cygańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 8 szt
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 6 szt
ogórki konserwowe 8 szt
kostki rosołowe 2 szt
sos boloński 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: bigos po cygańsku

Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy razem z pieczarkami pokrojonymi na mniejsze kawałki.Z mięsa mielonego smażymy malutkie kotleciki.Ogórki i paprykę kroimy na mnieksze kawałki.Wszystkie składniki wkładamy do garnka zalewamy sosem i kostkami rosołowymi rozpuszczonymi w pół litrze wody i chwilę dusimy i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak