Sposób przygotowania

Siekamy tłuszcz z mąką,dodajemy cukier puder i mieszamy, następnie dodajemy jajko,żółtko śmietanę i cukier waniliowy i szybko zagnitamy gładkie ciasto.Wałkujemy je i pieczemy w wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy trzy równe krążki. a następnie je studzimy.Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem.Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody a gdy napęcznieje wstawiamy ją do większego naczynia i podgrzewamy na małym ogniu.Poziomki myjemy i razem z przestudzoną żelatyną dodajemy do do ubitej śmietany.Ostudzone krążki ciasta przekładamy masą a wierzch i boki tortu równamy posmarowaną masą.Wierzch tortu dekorujemy poziomkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !