Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka tortowa 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżek
truskawki świeże
cukier puder 1/2 szklanki
śmietana 12% 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt.
serek homogenizowany 1 (truskawkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno z truskawkami

Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. Serek mieszamy ze śmietaną, a następnie z połową żelatyny. Masę wylewamy na dno tortownicy. Od razu układamy kilka opłukanych i pokrojonych truskawek. Następnie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dolewamy żelatynę i mieszamy. Wylewamy na truskawki, układamy na wierzch połówki truskawki. Rozpuszczamy galaretkę i tężejącą zalewamy owoce. Deser należy schłodzić kilka godzin i przechowywać w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak