Sposób przygotowania

Pierś umyć, osuszyć i pokroić w nieduże kawałki, wlożyć do miski, dodać 4 łyżki oleju i przyprawę do gyrosa - ilość według uznania, ale dając więcej kurczak jest smaczniejszy, całość odstawić do lodówki.

Przygotować sos czosnkowy lub inny ulubiony według przepisu.

Mięso usmażyć na patelni na rumiano, zostawić na patelni, by lekko przestygło.

Liście kapusty pekińskiej pokroić w paseczki. Cebule umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę, ogórki również pokroić. Kukurydzę odcedzić na sicie.

Układać składniki w dużej misce, warstwami, według następującej kolejności:
usmażone kawałki kurczaka
ryż
połowa sosu
kukurydza
cebula
ogórki konserwowe
reszta sosu
kapusta pekińska


Po ułożeniu wstawić do lodówki, by całość trochę się przegryzła, tak na mniej więcej 30 minut przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam ją
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam sałatka warstwowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !