Sposób przygotowania

Papryki umyć, osuszyć, z wierzchu wykroić kapelusiki wokół łodyżki, wyjąć go, odkroić ziarenka, a papryki calkowicie pozbawić ziarenek i włókien.

Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić według uznania i dodać jajko, dobrze wyrobić masę i ciasno nafaszerować nią papryki. Na sam koniec położyć "kapelusiki", zakrywając wnętrze.

Papryki położyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym, piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.

10 minut przed końcem pieczenia można papryki rozkroić na pół i na każdą połówkę połozyć ser żółty, by się ładnie roztopił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    fajny przepis, jutro wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !