Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, odcedzić.

Na patelnię wlać olej, dodać mięso i posiekaną cebulę, oprószyć solą i pieprzem, smażyć, aż mięso dobrze się zarumieni. Dodać posiekany w plasterki czosnek, przecier pomidorowy i bulion oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę, smażyć chwilę razem.

Pod koniec dodać zasmażkę i starte między palcami zioła suszone, dokładnie zamieszać, jeszcze chwilę podgrzewając.

Na dno brytfanki lub naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę sosu, położyć cały makaron i resztę sosu. Całość przykryć żółtym serem.

Piekarnik nastawić na 200 stopni z termoobiegiem, kiedy się nagrzeje wstawić danie do piekarnika i piec, aż ser się ładnie zarumieni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !