Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z indyka faszerowana mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
mięso mielone 300 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
olej do smażenia
bulion 200 ml
sos pieczeniowy 200 ml
jajko 1 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z indyka faszerowana mięsem mielonym

Filet myjemy, rozbijamy na duży prostokąt. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieso dokładnie wyrabiamy z przyprawa o mięsa mielonego i jajkiem oraz odciśniętą bułkę namoczona w mleku. doprawiamy sola i pieprzem dokładnie wyrabiamy. Płat z piersi kurczaka smarujemy mięsem mielonym i zwijamy w roladę. Związujemy nicią . Nacieramy przyprawą do drobiu wymieszaną z olejem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem przykrywamy i pieczemy w 180 stopniach 50 minut. Kroimy na plastry podajemy z ziemniakami polaną sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 10.08.2012 15:16
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak