Sposób przygotowania

Pierś umyć, osuszyć i podzielić na dwie części. W boku każdego fileta nożem zrobić nacięcie w połowie, tworząc kieszonkę.

Środek każdej kieszonki wysmarować pesto, do każdej z nich włożyć pokrojoną mozzarellę i boczek w kostce. Na dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć obok siebie plastry bekonu, każdy filet posmarować pesto na wierzchu, z każdej strony i ułożyć na bekonie wierzchem w dół.

Boczkiem owinąć każdy filet i obrócić pierś z powrotem wierzchem w górę. Całość zawinąć w folię i włożyć do brytfanny lub na blachę - każdy filet osobno. Folię nakłuć z wierzchu ostrym nożem w kilku miejscach.

Piekarnik nagrzać do 175 stopni, po czym włożyć filety i piec 35 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !