Sposób przygotowania

Na dużej patelni (użyłam woka) rozgrzać olej i dodać mięso, przyprawić solą i pieprzem i smażyć, aż mięso będzie mocno usmażone - aż rumiane. Wlać 400ml wywaru i zmniejszyć ogień, całość podgrzewać 10 minut, by płyn nieco odparował.

W tym czasie umyć pomidory, sparzyć i obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać je do mięsa, dodać posiekaną, pozbawioną pestek papryczkę chilli, gotowac całość, aż pomidory całkiem zmiękną - około 10 minut. Cebulę i papryki umyć i pokroić w nieduże kawałki (wielkości czerwonej fasolki), czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wszystko to włożyć na patelnię i wlać 500 ml wywaru i koncentrat pomidorowy. Całość podgrzewać kolejne 15 minut.

W międzyczasie odcedzić na jednym durszlaku czerwoną fasolkę i kukurydzę - nie płukać wodą! Kiedy danie na patelni będzie miało dość gęstą konsystencję dodać fasolkę, kukurydzę, pieprz cayenne i suszone papryki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !