Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Russian Tea Cakes

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 230 gram
mielone migdały 100 gram
ekstrakt waniliowy łyżeczka
cukier puder 4 łyżki
mąka 300 gram
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Russian Tea Cakes

Margarynę utrzeć z pudrem, dodać jajko i mąki wymieszane z sodą.

Z ciasta formować kulki, wielkości orzecha włoskiego, układać na wysmarowanej blaszce. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie odciskach w kulkach, kręcąc w lewo i prawo.

Piec 15 min w temp. 180st.

Smacznego! :)

* Uprzedzam, że ciasto należy do tych piaskowych :) Mi bardzo smakuje, ale wiem że nie wszyscy są jego zwolennikami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak