Sposób przygotowania

Grzybki zalać gorącą wodą, odstawić na 30 minut, po czym gotować przez 15 minut, odcedzić i ostudzić.

Makaron włożyć do miski i zalać wodą tak, by całkiem go zakrywała, przykryć miskę talerzem i odstawić na 15 minut, po czym odsączyć na sicie.

Warzywa umyć, cukinię pokroić w julienne (cieniutkie słupki), seler i marchew obrać i również pokroić w julienne, pora obrać z wierzchnich listków, po czym przekroić na pół i pokroić ukośnie w nieduże kawałki. Grzyby również kroimy w paseczki.

Do dużego garnka włożyć masło, dodać warzywa, podsmażyć 2 minut i dodać grzyby, przyprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną, smażyć kolejne 2 minuty, mieszając. Garnek zestawiamy z ognia, dodajemy makaron i sos, mieszamy dokładnie i podajemy od razu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !