Sposób przygotowania

Zrobić rozczyn z wody, cukru i drożdży. Dodać mąkę, sól, miód i masło, wyrobić ciasto. Następnie dodać gruszki i dokładnie wmieszać je w ciasto. Gotowe ciasto powinno być lekko lepkie. Odstawić je na 2 godziny do wyrośnięcia. Uformować bochenek i ponownie odstawić.

Można posmarować delikatnie olejem.

Z kartonu wyciąć kształt gruszki, przyłożyć go do chleba i wysypać sezamem. Dzięki temu po upieczeniu będziemy mieć na naszym chlebie kształt gruszki ;)

Piec około godziny w 175 st.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł z tym śladem gruszki..
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł z tym śladem gruszki..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !