Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rustykalny chleb z gruszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 325 gram
sól łyżeczka
drożdże 10 gram
cukier łyżeczka
woda 175 ml
masło łyżka
miód łyżka
gruszki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalny chleb z gruszką

Zrobić rozczyn z wody, cukru i drożdży. Dodać mąkę, sól, miód i masło, wyrobić ciasto. Następnie dodać gruszki i dokładnie wmieszać je w ciasto. Gotowe ciasto powinno być lekko lepkie. Odstawić je na 2 godziny do wyrośnięcia. Uformować bochenek i ponownie odstawić.

Można posmarować delikatnie olejem.

Z kartonu wyciąć kształt gruszki, przyłożyć go do chleba i wysypać sezamem. Dzięki temu po upieczeniu będziemy mieć na naszym chlebie kształt gruszki ;)

Piec około godziny w 175 st.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.07.2012 17:14
ciekawy pomysł z tym śladem gruszki..
caralajna 15.07.2012 17:14
ciekawy pomysł z tym śladem gruszki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak