Sposób przygotowania

Zagotować w garnku 1,5 l wody. Kość i kurę umyć,włożyć na gotującą się wodę, dodać sól, gotować. W połowie gotowania dodać obrane i opłukane warzywa, gotować do miękkości. Z wywaru wyjąć mięso, wywar przecedzić. Ryż opłukać, odcedzić,zalać 150 ml wywaru i ugotować. Obrane mięso z kości i kury,zmiksować z wywarem, zagotować. Żółtka roztrzepać widelcem, dodać po łyżce 100 ml wywaru. Wlać zupę i ubijając podgrzać. Podawać z grzankami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczna mniammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !