Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Limonkę parzymy wrzątkiem, osuszamy papierowym ręcznikiem, skórkę ścieramy na drobnych oczkach. Wyciskamy sok. Na patelnię wsypujemy 4 łyżki cukru, wlewamy 2 łyżki soku z limonki. Ciągle mieszając gotujemy kilka minut- do czasu aż powstanie nam złocisty karmel. Wylewamy go na papier do gotowania i pieczenia, odstawiamy na 4-5 minut, aż zastygnie.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    kuszą , kuszą
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię desery z grilla.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ale pyszności. Z chęcią zjadłabym jednego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jadłem kiedyś banany z ogniska robione podobnie jak ziemniaki w folii. Grillowane też muszę spróbować
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !