Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coco cotta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleczko kokosowe 400 mililitrów
trawa cytrynowa 1 łodyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier 3 łyżki
wanilia 3 łyżki
kremówka 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Coco cotta

Mleczko wlać do garnuszka, dodać cukier. Śmietankę rozprowadzić z żelatyną i dodać do mleczka kokosowego, całość podgrzać. Dodać posiekaną trawę cytrynową i zamieszać, podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Ciepłą mieszankę wlać do pucharków lub foremek, ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin - ewentualnie całą noc. Przed wyjęciem z foremek wstawić je na 5 sekund do wrzątku, po czym przełożyć deser na talerzyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 24.07.2012 17:49
wyglada swietnie
domaskowa 10.06.2012 20:59
Dziękuję serdecznie i naprawdę polecam wykonać samodzielnie w domu, bo jest delikatna i pyszna :)
czekoladka_m 10.06.2012 20:52
Wygląda kusząco:)
Rafał10 10.06.2012 20:17
ale ślicznie wygląda :)
Monika111 10.06.2012 20:10
Ale fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak