Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki. Obrać jabłka, pokroić w kawałki odrzucając gniazda nasienne, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i rozgotować. Gdy się rozlecą dodać do smaku cukier i cukier waniliowy i jeszcze chwilę dusić. Tortownicę natłuścić, wysypać bułką tartą, ułożyć połowę kruchego ciasta o grubości ok. 1/2 cm, aby przykryć dno i boki do ok. połowy wysokości. Nakłuć w kilku miejscach widelcem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika, kiedy ciasto zacznie się rumienić - wyjąć. Posypać bułką tartą i rozłożyć równą warstwą na cieście jabłka, znów posypać bułką tartą, przykryć jabłka plackiem z pozostałego ciasta, przyklejając brzegi do wystających boków. Piec, aż wierzch się zarumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam! Twój przepis brzmi mega apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    twoja szarlotka jest przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ciasto , które chyba każdy lubi
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    uwielbiam szarlotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyyyycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szarlotka? Nie potrafię sobie odmówić.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    super szarlotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !