Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokaso

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sokz cytryny 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokaso

Awokado umyc, obrać i przekroić, pozbawiając pestki, pestkę wyrzucić a resztę pokroić w kawałki, włożyć do miseczki. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku i wymieszać.

Całość przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmiksować w blenderze. Jeżeli chcemy pastę przechowywac wystarczy przełożyć ją do pojemnika próżniowego, dobrze zamknąć i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak