Sposób przygotowania

Drożdże rozmacamy w ciepłej wodzie.
Wlewamy do mąki.
Dodajemy cukier i sól.
Miksujemy około 15 minut.Nastepnie wykładamy ciasto na stolnice i wyrabiamy około 10 minut.
Wkładamy ponownie do miski.
Odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Po tym czasie przekładamy do dwóch form keksowych o długości 25 - 30 cm .
Skrapiamy delikatnie wodą i posypujemy makiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy 60-70 minut.
Studzimy w formie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    też taki robie :D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajny przepis,muszę wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wreszcie i ja muszę wziąc się za pieczenie chlebka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglada bosko
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Taki chleb pyszny jak jest świeży i po stostowaniu.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jakoś trudno mi się zabrać do zrobienia chlebka a tak mi nie raz pachnie....
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    uwielbiam zapach pieczonego świeżego chlebusia:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy najlepszy
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    domowy chlebek jest najlepszy, no i bez polepszaczy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajny przepis...muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    coś pysznego!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam drożdżowe chlebki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    piękny, zdrowy chlen
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taki domowy chleb jest najsmaczniejszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !