Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

Kiedy ostygną przeciąć je wzdłuż na połówki i ułożyć płaską stroną do góry, posmarować olejem (pędzelkiem) i oprószyć czerwoną czubrycą.

Położyć ziemniaki na rozgrzewającą się patelnię grillową i smażyć, aż będą pięknie zarumienione i trochę przypieczone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają niezwykle apetycznie, a czerwonej czubrycy jeszcze nie znam
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Czerwoną czubrycę polecam, ma wyjątkowy, oryginalny smak :) idealna dla lubiących ostrości w kuchni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !