Sposób przygotowania

golonkę oczyścić umyć włożyć do garnka wlać odrobinę wody i gotować ok.2 godz.po tym czasie mięso odkroić od kości,skóry i tłuszczu i pokroić w kostkę,liście kapusty rozdzielić umyć,warzywa umyć obrać pokroić w kostkę i obgotować przez ok.3min.we wrzącej lekko osolonej wodzie,osączyć,liście kapusty blanszować 2-3min.osączyć,tost opiec odkroić skórkę i drobno pokroić dodać pokrojone mięso,metkę,jajko oraz obgotowane warzywa i przyprawy do smaku sól,pieprz,majeranek i kminek całość dokładnie wyrobić i rozkładać na liściach kapusty ciasno zwijać jeśli trzeba to spiąć lub owiązać nicią,tymianek,natkę pietruszki i obrany czosnek zagotować w 1/2litra wody,do wywaru wkładać gołąbki i dusić ok.30min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Uwielbiam gołąbki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !