Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kapusty włoskiej z golonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
marchewka 1 szt.
seler 1/4 szt.
tost
por
metka 10 dkg.
jajko
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
tymianek 3 łodyżki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczka
golonka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kapusty włoskiej z golonką

golonkę oczyścić umyć włożyć do garnka wlać odrobinę wody i gotować ok.2 godz.po tym czasie mięso odkroić od kości,skóry i tłuszczu i pokroić w kostkę,liście kapusty rozdzielić umyć,warzywa umyć obrać pokroić w kostkę i obgotować przez ok.3min.we wrzącej lekko osolonej wodzie,osączyć,liście kapusty blanszować 2-3min.osączyć,tost opiec odkroić skórkę i drobno pokroić dodać pokrojone mięso,metkę,jajko oraz obgotowane warzywa i przyprawy do smaku sól,pieprz,majeranek i kminek całość dokładnie wyrobić i rozkładać na liściach kapusty ciasno zwijać jeśli trzeba to spiąć lub owiązać nicią,tymianek,natkę pietruszki i obrany czosnek zagotować w 1/2litra wody,do wywaru wkładać gołąbki i dusić ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 27.09.2013 16:18
Uwielbiam gołąbki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak