Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z sosem balsamicznym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sos na bazie octu balsamiczneg do smaku
łosoś 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem balsamicznym

Łososia umyć, osuszyć i położyć na desce. Oprószyć go pieprzem cytrynowym po obu stronach (od skóry i bez skóry), włożyć do zamykanego pojemnika i wstawić na 5 godzin do lodówki.

Po tym czasie pokroić łososia na kawałki, skropić cytryną i olejem, położyć rybę skórą do góry na rozgrzewającej się patelni grillowej. Smażyć aż będzie zarumieniony, na niewielkim ogniu, po czym przewrócić skórą w dół i smażyć około 10 minut (można sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest już tylko lekko różowy).

Usmażonego łososia ułozyć na talerzu i podać z sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

domaskowa 10.06.2012 20:59
Więc polecam spróbowac :)
czekoladka_m 10.06.2012 20:57
uwielbiam łososia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak