Sposób przygotowania

Łososia umyć, osuszyć i położyć na desce. Oprószyć go pieprzem cytrynowym po obu stronach (od skóry i bez skóry), włożyć do zamykanego pojemnika i wstawić na 5 godzin do lodówki.

Po tym czasie pokroić łososia na kawałki, skropić cytryną i olejem, położyć rybę skórą do góry na rozgrzewającej się patelni grillowej. Smażyć aż będzie zarumieniony, na niewielkim ogniu, po czym przewrócić skórą w dół i smażyć około 10 minut (można sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest już tylko lekko różowy).

Usmażonego łososia ułozyć na talerzu i podać z sosem balsamicznym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam łososia...
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Więc polecam spróbowac :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !