Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kebabiki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
czerwona czubryca 1 łyżka
żółtko jajek 3 sztuki
olej do posmarowania
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kebabiki

Wymieszać mięso z przyprawą, dodać drobno posiekaną, czerwoną cebulkę oraz żółtka i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny pod przykryciem.

Po tym czasie formować z masy "rakietki" (podłużne kotleciki) i kłaść je na posmarowanej olejem desce, można je dodatkowo nadziać na patyczek do szaszłyków - ale to się sprawdza w wypadku pieczenia na prawdziwym grillu. Po ulepieniu wszystkich kotlecików rozgrzać patelnię grillową i ułożyć wszystkie w niedużych odstępach.

Smażyć z każdej strony, razem około 15 minut, aż będą ładnie zarumienione i usmażone w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak