Sposób przygotowania

Wymieszać mięso z przyprawą, dodać drobno posiekaną, czerwoną cebulkę oraz żółtka i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny pod przykryciem.

Po tym czasie formować z masy "rakietki" (podłużne kotleciki) i kłaść je na posmarowanej olejem desce, można je dodatkowo nadziać na patyczek do szaszłyków - ale to się sprawdza w wypadku pieczenia na prawdziwym grillu. Po ulepieniu wszystkich kotlecików rozgrzać patelnię grillową i ułożyć wszystkie w niedużych odstępach.

Smażyć z każdej strony, razem około 15 minut, aż będą ładnie zarumienione i usmażone w środku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !