Sposób przygotowania

Kiełbaski włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, otarty w palcach majeranek, jałowiec i pieprz. Wlać piwo, zamieszać i odstawić na około 2 godziny.

Nastwaić piekarnik na 180 stopni. Włożyć kiełbaski do brytfanny, włożyć pokrojoną cebulę i opcjonalnie kilka ząbków czosnku w wolne szczeliny między kiełbaskami. Na to wszystko wylać ok. 70 ml marynaty.

Wstawić brytfankę do piekarnika i piec 15 minut, po czym obrócić kiełbaski i piec kolejne 15 minut, az będą rumiane. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, rozłożyć na talerze i podawać z chrzanem lub musztardą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !