Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat dowolna ilość
sól do smaku
masło do smażenia dowolna ilość
zioła według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce

Kalafiora ugotować w lekko osolonej wodzie (nie przegotować). Odcedzić i podzielić na większe różyczki. Ostudzić. Jajka wybić na talerz, rozmącić. Bułkę wysypać na osobny talerzyk. Różyczki kalafiora zanurzać w jajku i obtaczać w bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony. Można także do jajka dodać ulubioną kompozycję ziół, wtedy kalafior będzie bardziej aromatyczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 13.06.2012 19:03
bardzo lubię
Rafał10 10.06.2012 18:29
bardzo interesująca mozliwość:) takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak