Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z brokuła i fety

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 główka
kukurydza konserwowa 100 gram
majonez 3 łyżki
kwaśna śmietana 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
feta 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z brokuła i fety

Najpierw zrobić sos: wymieszać majonez ze śmietaną i dodac zmiażdżone (przez praskę) ząbki czosnku, odstawić.

Brokuła umyć i podzielić na różyczki, włożyć do gotującej się (osolonej) wody i obgotować tak, by nadal były chrupkie, odcedzić i całkowicie ostudzić.

Ser feta pokroić w kostkę i połowę, wraz z połową porcji kukurydzy wyłożyć na dno miski, wylać też połowę sosu. Rozłożyć różyczki brokuła obok siebie, wyłozyć resztę fety, kukurydzy i polać sosem, odstawić, a przed samym nałożeniem na talerze zamieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak