Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ogórek konserwowy 2 szt
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej.

Kapustę opłukać i zszatkować. Oprószyć solą i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie odcisnąć powstały sok. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić kostkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem cytryny i cukrem. Wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 18:32
jabłka nigdy nie dodawałam, bardzo ciekawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak