Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z gotowanych kartofli z konfiturami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg. kartofli
200g maki
sól
120ml. mleka
500g jabłek
cukier
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z gotowanych kartofli z konfiturami

Jabłka obrac pokroic i udusic z cukrem.Kartofle ugotowac i zemlec,dodac make,jajka,i mleko posolic.Na patelni rozgrzac tłuszcz i usmazyc placki.Gotowe placki posmarowac przetartymi uduszonymi jabłkami,pozlepiac po dwa i tak podawac. Zamiast jabłek mozna posmarowac placki konfitura z wisni, z borówek, z gruszek itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak