Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
masło 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki

500g dojrzałych pieczarek
4 łyżki masła
sól
świeżo mielony pieprz czarny


Pieczarki umyć, osuszyć i obrać z łupinek, oczyścić z ogonków.

Na patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzać masło i wrzucić pieczarki, smażyć, aż zaczną puszczać sok, wtedy też doprawić solą i pieprzem. Smażyć wszystko, aż sok odparuje, a pieczarki będą rumiane, podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak