Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-jajeczna w innym wydaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jajko 2 szt
pomidor 1 szt
majonez 3 łyżki
keczup 2 łyżki
kukurydza konserwowa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-jajeczna w innym wydaniu

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.Majonez mieszamy z keczupem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na spodzie salaterki układamy ryż, na nim obrane i pokrojone w kostkę ogórki i smarujemy sosem majonezowo-keczupowym. Następnie układamy ćwiartki jajek na przemian z plastrami lub ćwiartkami pomidora. Na środku układamy odsączoną kukurydzę /lub groszek/. Całość posypujemy drobno posiekaną cebulką i oprószamy solą. Do sałatki możemy dodać żółty ser lub wędlinę. Sałatkę polecam na kolację i wówczas możemy wykorzystać to co zostało z obiadu: ryż, ogórki, mięso itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 19:25
smacznie wygląda
Rafał10 10.06.2012 18:35
super składniki, pewnie pyszna :)
elka4621 10.06.2012 17:34
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak