Sposób przygotowania

Pudding:
100g suchego ryżu długoziarnistego (suchego)
350ml mleka 3,2%
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub zwykłego
2 łyżki wiśniówki

Sos:
150g świeżych truskawek
Sposób przygotowania
1.

W garnuszku zagotować mleko z cukrem, wsypać ryż i zmniejszyć ogień maksymalnie, wlać wiśniówkę. Gotować masę około 20 minut, aż ryż wchłonie całe mleko. Przełożyć masę do wysmarowanych olejem roślinnym foremek i wstawić na kilka godzin do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem wyjąć pudding z foremek, przełożyć na talerzyki. Truskawki zmiksować i polać sosem pudding.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    super przepisik, kocham ryzowe puddingi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    ekstra, so ulubionych zabieram
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To lubimy :)))
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !