Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowy z sosem truskawkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 100 gram
mleko 350 mililitrów
cukier biały 1 łyżka
wiśniówka 2 łyżki
truskawki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowy z sosem truskawkowym

Pudding:
100g suchego ryżu długoziarnistego (suchego)
350ml mleka 3,2%
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub zwykłego
2 łyżki wiśniówki

Sos:
150g świeżych truskawek
Sposób przygotowania
1.

W garnuszku zagotować mleko z cukrem, wsypać ryż i zmniejszyć ogień maksymalnie, wlać wiśniówkę. Gotować masę około 20 minut, aż ryż wchłonie całe mleko. Przełożyć masę do wysmarowanych olejem roślinnym foremek i wstawić na kilka godzin do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem wyjąć pudding z foremek, przełożyć na talerzyki. Truskawki zmiksować i polać sosem pudding.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 25.02.2013 17:44
dobre
Tomek13 25.02.2013 17:44
dobre
agogo2 25.02.2013 14:01
rewelacja
Magda60 13.12.2012 17:41
smaczne
bietka 03.09.2012 10:28
pycha:)
Habibi 23.08.2012 08:01
To lubimy :)))
Puszcza 07.08.2012 12:43
ekstra, so ulubionych zabieram
Justyna/Dzastus 06.07.2012 13:11
super przepisik, kocham ryzowe puddingi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak