Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i osuszyć, odkroić od nich najcieńsze części i je wyrzucić. Pozostałe skrzydła podzielić na pół, przecinając je na stawach.

W misce wymieszać wszystkie pozostałe składniki i włozyć do powstałej marynaty kawałki skrzydełek. Wstawić całość do lodówki na dwie godziny - a najlepiej na całą noc.

Przygotować brytfankę. Przełożyć do niej kawałki skrzydełek i ułożyć je obok siebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30-40 minut, aż będą zarumienione i chrupiące - w czasie pieczenia można je raz obrócić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawe połączenie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !