Sposób przygotowania

Śmietankę wlać do garnka i podgrzewać. Wymieszać żelatynę z zimnym mlekiem, aż napęcznieje, po czym dodać całość do śmietanki, dodać również pozostałe składniki. Podgrzewać wszystko, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny.

Ciepły płyn przelać do foremek wypłukanych wcześniej zimną wodą. Kiedy przestygną wstawić desery do lodówki i trzymać aż do całkowitego stężenia (muszą być dość twarde, ale sprężyste).

Bezpośrednio przed podaniem wyjąć desery z lodówki, delikatnie odsunąć palcem deser od ścianek naczynka. Położyć foremkę na talerzyku i delikatnie przełożyć deser na niego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !