Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka truskawkowo - pistacjowa z pesto bazyliowo-miętowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
truskawki 5-6 szt
ser pleśniowy typu gorgonzola 8 kostek
mięta 8 listków
oliwa 3-4 łyżki
pistacje 10-12 szt
bazylia 8 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka truskawkowo - pistacjowa z pesto bazyliowo-miętowym

1. Pistacje obrać ze skorupek i rozdrobnić w blenderze. Odłożyć trochę do dekoracji. Resztę zmiksować wraz umytymi listkami bazylii, mięty oraz z oliwą. Składniki powinny być rozdrobnione, ale nie zmiksowane na gładką masę.

2. Liście rukoli umyć, ułożyć na talerzu. Ser pokroić w kostki. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Ser i truskawki ułożyć na rukoli, polać pesto i posypać pistacjami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szczotka_od_kija 13.09.2013 20:32
wygląda zjawiskowo!:)
Ewelina38 04.02.2013 11:40
rewelacyjna i jak popatrzyłam na te truskaweczki..... ślinka pociekła :)
caralajna 20.07.2012 09:53
bardzo fajna :)
przejs 17.06.2012 15:49
Znowóż moje smaki - uwielbiam Twoje sałatki!
Rafał10 10.06.2012 18:36
PRZE PRZE PRZE PRZEPYSZNA !! Jutro ją robię obowiązkowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak