Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ogórki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 4 szt.
kukurydza 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt.
koperek i szczypiorek po 1 pęczku
tymianek 1/2 pęczka
cebula 2 szt.
metka 1/2 kg.
margaryna 1/2 łyżki
śmietana kremówka 1 szkl.
sól i pieprz
zasmażka jasna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ogórki

ogórki umyć ściąć wierzch i wydrążyć miąższ,wierzchy z ogórków pokroić w kostkę podobnie paprykę,zioła umyć osuszyć i posiekać,metę wymieszać z pokrojonym ogórkiem,osączoną kukurydzą i posiekanymi ziołami trochę koperku zostawić do przyrządzenia sosu przygotowanym nadzieniem faszerować wydrążone ogórki na margarynie zeszklić cebulę dodać nadziewane ogórki doprawić śmietaną solą i pieprzem dusić wszystko ok.10min.po tym czasie wyjąc ogórki zagęścić sos zasmażką i zagotować dodać posiekany koperek i zmiksować przygotowanym sosem polać ogórki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.05.2013 22:56
Wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak