Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 20 dkg.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
papryka czerwona 1/2 szt.
papryka żółta 1/2 szt.
cebula 1/2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka zielona 1/2 szt.
bulion warzywny 1/2 szkl.
oliwa 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z dorsza

filet z ryby umyć i pokroić w kostkę doprawić szczyptą soli i pieprzem białym skropić sokiem z cytryny,papryki umyć i drobno pokroić,cebulę obrać i posiekać,wszystkie warzywa i rybę zalać bulionem,dodać oliwę,koncentrat pomidorowy i paprykę ostrą wymieszać i dusić na małym ogniu ok.15min.podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak