Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka bistro z pieczonym owczym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
pomidory 5 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
kiełki rzodkiewki 2 garście
ser owczy 1/4 kg.
jajko
bułka tarta pikantna 3/4 szkl.
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sos
ocet 5 łyżek
sól
cukier szczypta
oliwa 5 łyżek
papryka zielona po 1 szt.
papryka żółta po 1 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka bistro z pieczonym owczym serem

kapustę pekińską pokroić w paski z papryki usunąć nasiona miąższ pokroić w cienkie paski,dymkę w krążki,pomidory w cienkie plasterki ser w dużą kostkę,bułkę tartą wymieszać z ziołami prowansalskimi i solą czosnkową,jajko rozkłócić,kawałki pokrojonego sera zanurzać w jajku potem w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor,na talerz wykładać kapustę pekińską i układać na niej [pokrojone pomidory,paprykę,dymkę oraz kiełki wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć ze sobą i polać nim sałatkę na wierzchu układać usmażony owczy ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.08.2013 08:35
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak