Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mięso:
1/2 kg mięsa gulaszowego z indyka
1 cebula
1/4 kostki margaryny
1 łyżeczka kucharku
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 18%
pieprz
Mięso: Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na grubsze kawałki. Do rondla włożyć margarynę, dodać obraną i pokrojoną cebulę oraz mięso, chwilę podsmażyć, przewracając mięso. Posmażone mięso podlać wodą, dodać paprykę, kucharek, mąkę (można dodać kawałki marchewki i pietruszki). Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W kubeczku wymieszać śmietanę z odrobiną wywaru spod mięsa. Wlać do reszty i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wiesz co dobre :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    idealne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pyszne
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    i obiad gotowy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    jak dla mnie swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    jeden z moich ulubionych obiadow :)
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    uwielbiam kluski śląskie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne miesko, smaczne kluski
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    A ja za kluskami nie przepadam za to miesko zjadłabym a apetytem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszny obiad!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !