Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem, wsypać mąkę i mieszać, by się nie przypaliło. Po CAŁKOWITYM ostudzeniu zmiksować z jajkami.

Na blaszkę wyciskać masę, przy pomocy rękawa cukierniczego lub szprycy, dł.10cm, szer 3cm.

Piec 20-30 min w 200st.

Po ostudzeniu przekroić na 2 części.

Napełnić śmietanką ubitą z 2 łyżkami cukru pudru, można polać rozpuszczoną czekoladą.

Smacznego!

* mi niektóre eklerki wyszły ciut mniejsze, więc składałam je bez krojenia na pół :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wygladaja
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    superowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    superowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !