Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 750 gram
drożdże 25 gram
sól 3 łyżeczki
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki

Zrobić rozczyn z drożdży i odrobiny wody. Mąkę wymieszać z solą, a następnie połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować podłużną bagietkę ( ok. 40 cm), ułożyć na wysmarowanej masłem i podsypanej mąką blaszce i odstawić do napuszenia na 30 minut. Po tym czasie posmarować bagietki rozkłóconym jajkiem i piec około 25 minut w temp. 180 st.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak