Sposób przygotowania

Najpierw przygotujmy sobie 3 duże blachy do pieczenia ciastek , smarujemy olejem , miękkie masełko ubijamy z lawendą dodajemy cukier ubijając nadal , potem dodajemy mąkę i wszystko mieszamy ,jeśli nie posiadam liści lawendy to możemy dać niepełną łyżkę suszonych kwiatów . Zagniatamy ciasto musi wyjść nam gładkie , dzielimy ciasto na 2 części z każdej formujemy wałek . Rozsypujemy demerare na tacce i wykładam na nią wałki i obtaczamy je w cukrze . Zawijamy wałki w folie i schładzamy aż stwardnieją , rozgrzewamy piec do 170 st . Każdy wałek dzielimy na 20 plastrów , które układamy na blaszkach i pieczemy 15 minut aż nabiorą koloru .

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Demerary jest to pewien rodzaj brązowego cukru z trzciny cukrowej. Ma kolor brązowy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !